Genieten langs de Via Claudia Augusta

De keizerlijk Romeinenstraat Via Claudia Augusta
De enige keizerlijke Romeinse straat werd ongeveer 2000 jaar geleden aangelegd, en loopt van de oude romeinse stad aan de Adria Altinum bij Venetië (de oude veerplaats Hostilglia), via de Reschenpas en de Fernpas tot aan de Donau.

In vroegere tijden werd de straat voornamelijk gebruikt voor snel transport van de romeinse troepen, en handelsgoederen van en naar de rijke noordelijke romeinse provincies en het Italiaanse moederland.

Van de originele route zijn vandaag de dag nog weinig overblijfselen te zien, op een paar wegstenen en afbeeldingen in de rotsen, maar wetenschappers komen steeds tot nieuwe ontdekkingen rond de Via Claudia Augusta.

EBikerIn Fuessen Vor Den Alpen Foto Fuesse nTourismus Und Marketing

Wandel- en Fietsparadijs

De Via Claudia Augusta wordt de laatste jaren steeds meer in ere hersteld, en grote delen zijn te befietsen of te bewandelen. De weg begint als het ware in het duitse Donauwörth en loopt langs de originele route van de oude romeinse straat naar het zuiden in richting Augsburg.

Via Landsberg bereikt de Via Claudia Augusta Füssen, een dorpje dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Door de bergen loopt de route via Reutte in Tirol naar de Fernpas. Door het werkelijk prachtige berglandschap bereikt de route vervolgens ImstLandeck en loopt door het Tiroler Oberland langs Prutz, door Ried en Tösens met de Römerbrucke (één van de nog bestaande bruggen uit de handelstijd van de Via Claudia Augusta), Pfunds en Nauders. Hier bereikt de route haar hoogste punt op de Reschenpass, waar je in de winter heerlijk kunt skiën.

De route vervolgt haar weg langs de Reschensee en de Etsch, en via Laas naar de prachtige stad Merano.

Door het Etschtal, onder andere de cultuurstad Bozen, bereikt de route vervolgens Trento met een opmerkelijk centrum. Na Trento kent de route twee variaties.

Variatie 1 loop naar Ostiglia, de haven aan de Po. Variatie 2 loopt naar het westen en bereikt Feltre, een belangrijke stad uit de romeinse tijd. De route vervolgt vervolgens via Treviso naar Venetië.

Zollstation Alt Finstermuenz Foto Anton Vorauer

Foto’s

Foto’s en logo beschikbaar gesteld door Foto: Via Claudia Augusta.

avatar

Wilhelmus Hengstmengel woont sinds eind 2008 in Tirol, momenteel in Landeck, en heeft sindsdien deze adembenemende deelstaat talloze keren doorkruist. Zijn passie voor de natuur, de cultuur en de gastronomie van Tirol komt tot uiting in de vele wandeltochten die hij maakt, waarbij hij zich laat onderdompelen in het schitterende Alpenlandschap, de hartelijke lokale bevolking en de authentieke Tiroolse keuken.

Met zijn liefde voor de Oostenrijkse en Tiroolse culinaire tradities combineert Wilhelmus koken met een actieve levensstijl. Hij bereidt met toewijding de heerlijkste streekgerechten, vaak geïnspireerd door de pure, ambachtelijke smaken die hij onderweg tegenkomt. Samen met zijn vrouw en trouwe viervoeter Chico verkent hij bergpaden, schilderachtige dalen en afgelegen almen, waarbij hij geniet van de rust en schoonheid van de natuur.

In de winter verruilt hij het wandelpad voor de besneeuwde pistes en loipes, waarbij hij zich vol overgave stort op diverse wintersportactiviteiten. Of het nu gaat om skiën, sneeuwschoenwandelen of een ontspannen rit met de arrenslee, hij benut elk seizoen ten volle.

Voor Wilhelmus is Tirol niet alleen een plek om te wonen, maar een levenswijze: een perfecte balans tussen natuur, gastronomie en actieve ontspanning.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *